Happy New Year 2022 Româniă

Cum se spune „ La mulți ani ” în română

Acesta este mai ușor: Un an nou fericit! (Este cu adevărat mai ușor?)

Îl poți urma și cu un salut care este folosit în mod normal în timpul zilei de naștere: La multi ani! (care înseamnă practic „trăiește mulți ani”!).

Deci, dacă vrei să impresionezi cu adevărat, poți spune: Un an nou fericit și la mulți ani! Același lucru este valabil și dacă vrei să faci un alt vârtej de răsucire a limbii.

Dacă vrei să păstrezi lucrurile puțin mai neutre și să nu sari în spiritul Crăciunului, poți oricând să spui „Sărbători fericite” care înseamnă „Sărbători fericite“.

Spre deosebire de alte locuri în care o astfel de dorință este făcută pentru ca nimeni să nu fie jignit (de exemplu, dacă nu sărbătorește Crăciunul), în România de obicei acoperă toate sărbătorile de iarnă.

Nu am întâlnit nici măcar un român care să nu sărbătorească Crăciunul, cu atât mai puțin să fii jignit dacă le dorești Crăciun Fericit, așa că nu e nevoie să mergi la „Sarbatori fericite”.

La mulți ani 2022 românești

Iată mai multe cuvinte legate de iarnă și vacanță în română:

– snow: zapada
– It’s snowing: ninge
– Santa Claus: Mos Craciun
– Mulled Wine: Vin fiert (can’t have a winter without it)
– I’m getting tipsy: Ma ametesc (just in case)
– I’m cold: Imi este frig
– I’m happy: Sunt fericit
– Christmas: Craciun (I’m sure you had this figured out already)
– I love Christmas: Iubesc Craciunul
– Christmas carols: Colinde de Craciun
– Christmas tree: Brad de Craciun

Și asta ar fi în termeni de cuvinte de Crăciun. Mi-a ratat vreunul? Anunță-mă în secțiunea de comentarii de mai jos și le voi traduce cu plăcere pentru tine.

Și, bineînțeles, Crăciun fericit tuturor și un An Nou fericit! Da, România nu face încă parte din revoluția „politic corectă” și dorim tuturor un Crăciun fericit, nu sărbători fericite de iarnă sau ceva de genul acesta.

Când vine vorba de Crăciun în România, dacă vrei mai mult decât urări, trebuie să știi că se obișnuiește să oferi cadouri celor dragi, precum și prietenilor și chiar colegilor de la serviciu. Pentru acesta din urmă, nu exagera: ia doar ceva mic și frumos, dar nu scump.

Moș Crăciun sosește de obicei pe 24 seara (înainte de a merge copiii la culcare), dar în unele cazuri, dacă familia acceptă, cadourile pot fi găsite pe 25 dimineața, sub bradul de Crăciun.

Nu avem tradiția de a dărui felicitări de Crăciun (deși nimeni nu se supără dacă primește una), nici să-i lăsăm lapte și prăjituri pentru Moș Crăciun.

De asemenea, ciorapii de Crăciun nu sunt o tradiție aici în România, așa că așteaptă-te ca majoritatea cadourilor să vină în cutii sau pungi, iar ciorapii să nu se găsească… nicăieri.

Una peste alta, nu prea contează cum sărbătorești Crăciunul și cum te bucuri de sărbătorile de iarnă atâta timp cât o faci. Este ușor de adaptat și cel mai important este, după părerea mea, să-i întâmpin pe toți cu inima deschisă.

Și acum poți chiar să faci o impresie când știi să spui Crăciun Fericit în limba română, precum și cum să urezi cuiva Un An Nou Fericit în limba română!

Get It on Google Play Store

Leave a Reply