New Year 2022 Romania Plugusorul

Anul Nou 2022 Plugusorul deschide ziua

Ritualurile încep în dimineața de Revelion. Grupuri de copii merg din casă în casă pentru a recita poezia  Plugușorul  ( plugul mic), care doresc oamenii de sănătate și recolte bogate în anul care vineMesajul subliniază realitățile din trecut, când mijloacele de trai ale unei familii  se bazau  pe agricultura la scară mică .

New Year 2022 Romania Plugusorul

Seara, grupuri de adulți îmbrăcați în costume tradiționale își încep propriul tur. Cântă muzică și recită  Plugul  (plugul mare. În trecut, chiar aduceau un plug adevărat purtat de cai sau tauri pentru a-și face spectacolul deosebit.

 Totuși, nu vă așteptați să mai vedeți acest spectacol live, nici măcar în satele în care tradițiile Plugușorului încă continuă .

Diavolul, ursul și mireasa încep să danseze

Cea mai colorată dintre tradițiile de Revelion din România este reprezentarea de dansuri cu animale. Semnificația acestor ceremoniale complexe de moarte și renaștere se întoarce și la stilul de viață agrar din trecut .

 O varietate de reprezentări din lumea animalelor, cum ar fi capre, cai sau urși, dansează împreună cu personaje fictive precum diavolul . Urâtul, frumosul, bătrânul, militarii, țiganul, mireasa și împăratul se alătură dansului.

Get It on Google Play Store

Leave a Reply