ROMANIA’S NYE TRADITIONS AND SUPERSTITIONS

TRADIȚII ȘI SUPERSTIȚII DE NYE ROMÂNIEI

Un lucru este sigur. Romanilor le place sa petreaca. Deci, este foarte probabil ca piețele publice, pub-urile și restaurantele să se aglomereze instantaneu în noaptea de Revelion. Dar niciun român nu va face numărătoarea inversă fără să urmeze măcar unele dintre cele mai populare tradiții și superstiții ale noastre de NYE.

Ceva nou – Poartă ceva nou în noaptea de Revelion pentru noroc, de preferință lenjerie roșie pentru noroc și prosperitate în anul care vine. Sau doar pentru a te simți obraznic…

ROMANIA’S NYE TRADITIONS AND SUPERSTITIONS

Aprovizionare – Românii nu pot lipsi niciodată de mâncare sau bani, așa că le place să aibă un festin mare pentru petrecere, cu multe feluri de mâncare, astfel încât anul următor să fie la fel de abundent. Fiecare persoană ar trebui să aibă bani pe ei, în portofel sau în buzunar la miezul nopții pentru a asigura prosperitatea economică în noul an. Deci, asigurați-vă că aveți buzunare. Unele mari.

Achitarea datoriilor – Plătiți-vă toate datoriile înainte de Revelion, deoarece Anul Nou nu ar trebui să înceapă cu datorii. Pe de altă parte, nu ar trebui să plătiți înapoi împrumuturile sau să împrumutați bani în ziua de Anul Nou sau veți plăti tot anul. Nimeni nu vrea asta.

Get Loud – Se crede că toate acele sărbători cu artificii, urale și zgomot în noaptea de Revelion sperie spiritele rele. De fapt, ne place atât de mult această tradiție, încât întotdeauna avem un început devreme pentru asta… puteți auzi tot felul de zgomote puternice cu câteva zile înainte de NYE.

 

Efectuarea rezoluțiilor – Suntem mari fani să avem o mulțime și o mulțime de rezoluții pentru anul care vine. Cui îi pasă dacă nu reușim să le îndeplinim? Este super distractiv să te lauzi cu cum va arăta anul viitor și cum devenim cea mai bună versiune a noastră.

Primul subsol – Prima persoană care vă vizitează casa în ziua de Anul Nou se spune că influențează întregul an. Dacă este un bărbat persoana care intră primul în casa ta, este considerat noroc. Dacă este înalt, întunecat și frumos și vine cu cadouri, cu atât mai bine. Doar spuneam…

 

Nothing Goes Out – Nimic, nici măcar gunoiul  ajunge să iasă din casă în prima zi a anului.

Food For Luck – Întotdeauna înveselim cu un pahar de șampanie la miezul nopții, dar mâncarea de pe masa noastră se spune că aduce noroc. Mâncăm struguri pentru a câștiga mai mulți bani în noul an care vine și pește pentru a avea un an ușor înainte. Și mâncăm prăjitură doar pentru distracție.

Ce faci la NYE, vei face tot anul – Dacă te hotărăști să petreci greu sau să ai o noapte relaxantă acasă, se spune că anul viitor va fi exact așa. Sau poate ești prins în două locuri… asta înseamnă că vei călători în anul următor. Și asta ne sună bine. An Nou Fericit!

Get It on Google Play Store

Leave a Reply